Hurrá! A termék a kosárba került!

Tovább vásárolok Fizetés
 

PetraLingua tanfolyamok
A Petralingua® multimédiás nyelvtanfolyamaival a gyerekek szórakoztató és egyben hatékony módon sajátíthatják el az angol, német, spanyol, francia, orosz és kínai nyelv alapszókincsét. A nyelvtanfolyamok 3 és 10 év közötti gyerekek számára készültek, de olyan felnőtteknek is ajánljuk, akik vidám, szórakoztató nyelvtanulásra vágynak.
 
Énekeket, animációs videókat, interaktív gyakorlatokat, humort és retorikát használunk a nyelvtanfolyamok során, hogy eltereljük a gyerekek figyelmét a mindennapi gondokról, és nyitottá tegyük egy új nyelv megtanulására. Szórakoztató videók és vidám énekek segítenek az alapszókincs hatékony elsajátításában, az online elérhető interaktív gyakorlatok pedig a megtanultak felidézésében játszanak jelentős szerepet. A gyakorlatok sosem ugyanazok, mert minden alkalommal, mikor az oldal frissítésre kerül, új szavak és mondatok jelennek meg a gyakorláshoz. Az online tanfolyamokról

A PetraLingua® Online Nyelvtanfolyam Gyerekeknek csomag tartalma:
 
Már 1791,- Ft-tól elérhető!
 
Irány a webshop!

   
• 21 lecke
• 11 dal gyerekeknek
• 80 animációs videó gyerekeknek
• 140 interaktív gyakorlat gyerekeknek
• 500 alapszó
• képes szótár gyerekeknek
• letölthető gyakorlófüzet
 
Ha előfizetsz a nyelvtanfolyamra, letöltheted a teljes gyakorlófüzetet, a hallás utáni gyakorlatokat és a tanfolyam minden dalát!
 
A gyakorlófüzet tartalmazza a nyelvtanfolyam által feldolgozott valamennyi témát és jó lehetőséget nyújt a gyermekeknek az olvasási és írási készségek fejlesztéséhez. Nagy a hangsúly a szövegértésen, ezért a gyakorlófüzetben nagy számban találhatók hallás után megoldandó feladatok, melyek szintén letölthetők online.
Menj a “letöltés” menüpontra és nézd meg a gyakorlófüzetet, hallgass bele a dalokba vagy az audio gyakorlatokba.


?
A DVD-s nyelvtanfolyam csomagokról

Újdonság! Végre te is megvásárolhatod az új, sokoldalú PetraLingua® multimédiás nyelvoktató csomagokat!
A sokoldalú PetraLingua® multimediás nyelvoktató csomaggal élvezheted a színes, nyelvoktató videókat DVD-n, hallgathatod a kurzusok dalait CD-n és gyakorolhatod a tanultakat a munkafüzetben!
 
És ez még nem minden! Kívételes lehetőséget ajánlunk, mellyel a PetraLingua® multimédiás nyelvoktató csomag mellett részt vehetsz az online kurzusokon is.   
 
A sokoldalú multimédiás nyelvoktató csomag tartalma:
 
Irány a webshop!

 
· 2 db nyelvoktató kurzusokat tartalmazó DVD
· Dalokat tartalmazó audio CD
· Gyakorlófüzet képes szótárral
· Audio CD hallás utáni feladatokkal a gyakorlófüzethez
· PetraLingua felhasználói kártya
· Szülők kézikönyve
· Wuffy, a kézre húzható plüsskutya
· Játékkártyák
· Audiovizuális szótár DVD-n
 
 


A tanfolyamok a következőket tartalmazzák:

  • 21 lecke
  • 11 ének
  • 80 animációs videó
  • 140 interaktív gyakorlat
  • 500 alapszó
  • hangos-képes szótár
  • gyakorlófüzet

Vidám és szórakoztató online nyelvtanfolyamaink és hatékony módszereink segítségével a gyerekek játszva sajátítják el az angol, német, spanyol, francia, orosz és kínai nyelv alapszókincsét.

Tanfolyamaink az új szavakat és kifejezéseket mindennapi élethelyzeteken keresztül ismertetik meg a gyerekekkel. Emellett a tanulást kedves videók, fülbemászó dalok, interaktív gyakorlatok és képes szótárak segítik.  
 


A tanítás koncepciója

Mi mindent tanulhatsz a nyelvtanfolyamokon?

A PetraLingua® nyelvtanfolyamaival megtanulhatod az angol, német, francia, spanyol, orosz és kínai nyelv alapjait.
 

Kiknek terveztük a tanfolyamokat?

A PetreLingua® multimédiás nyelvtanfolyamok 3-10 éves gyermekek számára készültek, de olyan felnőttek számára is ajánljuk, akik vidám és szórakoztató nyelvtanulásra vágynak. 
 
 

A PetraLingua® multimédiás kurzusok tudományos-módszertani háttere

 

A diagramon az látható, hogy az egyes érzékszerveken keresztül az információk hány százalékához jutunk. 

Kutatások bizonyítják, hogy a gyerekek sokkal könnyebben tanulnak, ha az információt vizuális és verbális úton is átadjuk. Más kutatások szerint a legjobb eredményt vizuális média használatával érhetjük el, mert tudásunk 75%-ához látás útján jutunk. Ha hozzászámoljuk ehhez azt a 13%-ot, amit hallás útján szerzünk, világossá válik, hogy egy idegen nyelv elsajátításának leghatékonyabb módja az audiovizuális médiák kombinációja. (lásd diagram)

Ez az oka annak, hogy míg a gyerekek a tévéből érkező információkat könnyen megjegyzik, és a számítógépes játékokkal is könnyen megbírkóznak, az iskolában szerzett tananyagot gyorsan elfelejtik. A másik tényező, mely fontos szerepet játszik a nyelvoktatás és -tanulás multimédiás megközelítésében, az okok és következmények közti interaktivitás. Ennek köszönhetően a gyerekek agyának azon része is “működésre kényszerül”, ami a tanórák alatti passzív hallgatásnál és figyelésnél inaktív marad.
 

Miért használjunk multimédiás eszközöket az idegennyelv-tanulásnál és -oktatásnál?

Az idegennyelv-tanulás és -oktatás multimédiás megközelítésben annyit tesz, hogy különböző médiákat használunk fel, hogy segítsünk a gyerekeknek az új nyelv hatékony elsajátításában. A következő médiákat vesszük igénybe:
- szöveg
- audió
- videó
- képek
- interaktív gyakorlatok

Természetesen gyakran kombináljuk a fentieket, például az audio-video-interaktív gyakorlatoknál.
 


HOGYAN KÖTIK LE SIKERESEN A TANFOLYAMOK A GYERMEK FIGYELMÉT?

KÍVÁNCSIVÁ TESSZÜK A GYERMEKEKET

  Mi van a varázslabdában?
A videó elindulásakor még nem tudjuk, mit rejt a varázslabda, és kíváncsian várjuk, mit fogunk tanulni az adott fejezetben.

 +  + 
 +  +  + ?
 

MEGALAPOZZUK A GYERMEKEK NYELVTANULÁS IRÁNTI SZERETETÉT

  Érdekes történet a varázslóról és a kalapjáról. Mi jön ki a varázskalapból? Ceruzák, könyvek, jegyzetfüzetek, és más iskolával kapcsolatos tárgyak, amiknek a nevét az adott fejezetben megtanuljuk.

 +  + 
 +  +  + 
 

MÓKÁVAL ÉS HUMORRAL SZÍNESÍTJÜK A TANULÁST

  Egy rajzfilmes vihart látunk. Wuffy kutyát és a házát elviszi a hurrikán. Természetesen a történet vidám véget ér, és a gyerekek szórakozva tanulják az időjárási viszonyok elnevezéseit.

 +  + 
 +  +  + 
 

SZEMÉLYES TAPASZTALATOKAT ALKALMAZUNK

  Gyerekszoba. A videón lévő barátságos környezet hozzásegít ahhoz, hogy megtanuljuk a bútorok és a ház helységeinek neveit.

 +  + 
 +  +  + 
 

EGY BARÁTSÁGOS KIS KABALABABA KÍSÉRI VÉGIG A GYEREKEKET A LECKÉKEN

  Szia! A nevem Wuffy!
Minden témát Wuffy kutya, a tanfolyam kabalaállata vezet be, aki aktívan részt vesz a videók nagy részében is.

 +  + 
 +  +  + 
 

PROBLÉMÁKAT VETÜNK FEL

  Gyors állat a teknősbéka? A kérdés megvitatása csak következtetés levonásával történhet, ami további erőfeszítést igényel.

 +  + 
 

UGYANAZON TÉMÁT ISMÉTELJÜK MÁS-MÁS MEGKÖZELÍTÉSSEL

  A színek neveinek megtanulása. Ha megnézzük ezt az érdekes, animációs videót, megtanulhatjuk a színek neveit a színpadon megjelenő labdákkal. Minden labda egyforma, csak a színük különböző.

Állatok és tárgyak leírása. A korábban megtanult színek neveit használva jellemezzük a tárgyakat és állatokat, melyeknek már ismerjük a nevét.

 +  + 
 +  +  + 
 

A HANGOS-KÉPES SZÓTÁR TÖBBSZÖRI MEGHALLGATÁSA SEGÍT A SZAVAK MEMORIZÁLÁSÁBAN

  A hangos-képes szótár nemcsak a szavak megjegyzésében, hanem a narrátor ismétlésével a kiejtésben, valamint az írás gyakorlásában is segítséget nyújt.

 +  + 
 +  +  + 
 

AZ ÖNMEGERŐSÍTÉS SZÜKSÉGESSÉGÉNEK HASZNÁLATA

  A leckék végén a gyermekek szerzett pontjainak nyomonkövetése elősegíti a versenyszellem fejlődését. A leckék nem túlságosan nehezek, könnyű velük haladni. A lecke végén elért pontszámot összehasonlítjuk a maximum pontszámmal és a gyermek saját legjobb eredményével.
 

 

A multimédiás elemek grafikai szimbólumai, melyek a Petralingua® online nyelvtanfolyamaiban felhasználásra kerültek:


szöveghallgatás

 ismerős dallamok meghallgatása szavak nélkül

dalok hallgatása

beszéd

ének
         

szövegolvasás

képek vagy videók megtekintése

csengő

írás
?
következtetés levonása